NAXOS TRAIL RACE – 28/04-01/05

NAXOS TRAIL RACE – 28/04-01/05

Dionisos Race • 10,8km

Το όνομα της διαδρομής είναι αφιερωμένο στο θεό Διόνυσο. Σύμφωνα με τη μυθολογία, μεγάλωσε και έζησε στη Νάξο και ανατράφηκε στο «κακό σπήλαιο» της Κορώνου. Παντρεύτηκε την Αριάδνη, κόρη του βασιλιά Μίνωα, την οποία γνώρισε και ερωτεύτηκε στη Νάξο. Στο νησί έφτασε ο Θησέας, αφού εξόντωσε το Μινώταυρο και απέπλευσε από την Κρήτη με προορισμό την Αθήνα, παίρνοντας μαζί του την όμορφη κόρη, όταν θαλασσοταραχή τους υποχρέωσε ν’ αγκυροβολήσουν στην Νάξο.

Apollon Race • 25km

Η μεγάλη διαδρομή φέρει το όνομα του θεού Απόλλωνα, ενός ακόμη θεού, που σύμφωνα με τη μυθολογία λατρεύτηκε στη Νάξο σε τρεις τόπους λατρείας: στον επιβλητικό βράχο, την Πορτάρα, τη μεγαλόπρεπη τεράστια πύλη ναού του, ο οποίος όμως δεν αποπερατώθηκε ποτέ, στην Τραγέα και τέλος στην περιοχή Απόλλωνα, όπου υπάρχει επιγραφή χαραγμένη σε κατάλληλα διαμορφωμένο βράχο: «Όρος χωρίου ιερού Απόλλωνος».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/4

10:00-20:00 Παραλαβή αριθμών συμμετοχής από το περίπτερό μας στο λιμάνι της Χώρας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/4

09:00-19:00 Παραλαβή αριθμών συμμετοχής από το περίπτερό μας στο λιμάνι της Χώρας.

18:00 Συγκέντρωση στο περίπτερό μας στο λιμάνι της Χώρας για δωρεάν ξενάγηση στο Ιστορικό Κάστρο της Χώρας από ξεναγό που μας παρέχει ο Δήμος Νάξου.

19:30 Τεχνική ενημέρωση στο υψηλότερο σημείο της μεσαιωνικής συνοικίας του Κάστρου, στη Σχολή Ουρσουλίνων.

Ορατό από μακριά, το πρόσφατα αναπαλαιωμένο και ανακαινισμένο τριώροφο νεοκλασικό κτίριο αποπνέει μια αύρα επιστήμης και ακαδημαϊσμού, μια αύρα που αρμόζει στην ιστορία του, ως ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της εποχής του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αναφορικά με την εκπαίδευση. To Πολιτιστικό Κέντρο πρώην Σχολής Ουρσουλίνων προσφέρει εκπληκτική, πανοραμική θέα στο Αιγαίο, στον Ναό του Απόλλωνα και στα γύρω νησιά (Πάρο, Μύκονο, Σύρο).

20:30 Pasta Party στη Σχολή Ουρσουλίνων. Οι μάγειρες του «Catering Κορρές» θα μας ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους και ο Σύλλογος παραδοσιακής μουσικής και χορών «Ζευς» θα μας βάλει στο κλίμα του νησιώτικου γλεντιού!!

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/4

8:00 Συγκέντρωση στο περίπτερό μας στο λιμάνι του νησιού για Δωρεάν μεταφορά των αθλητών και των συνοδών τους με λεωφορεία στο σημείο εκκίνησης του αγώνα, στην Ποταμιά.

10:00 Εκκίνηση Apollon Race • 25

10:15 Εκκίνηση Dionisos Race • 10,8

15:00 Απονομή βραβείων στους νικητές

Θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις γεύσεις προϊόντων του νησιού, αλλά όχι μόνο, σε μια μικρή γιορτή λήξης των δύο αγώνων!

15:30 Αναχώρηση λεωφορείων για τη Χώρα (Α)

17:00 Αναχώρηση λεωφορείων για τη Χώρα (Β)

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/5

8:00 Όσοι δήλωσαν πως θέλουν να πεζοπορήσουν μαζί μας για το ψηλότερο σημείο του νησιού, την κορυφή Ζα θα συγκεντρωθούμε στο περίπτερό μας στο λιμάνι της χώρας για αναχώρηση με λεωφορεία προς Δανακό και σημείο αφετηρίας της πεζοπορίας. Θα έχουμε σνακ για όλους!! Της πεζοπορίας θα ηγηθεί η ομάδα Naxos Trekking, που ξέρουν τα βουνά της Νάξου απ’ έξω κι ανακατωτά!

Λίγα λόγια από τους Naxos Trekking για την πεζοπορία..

Η ανάβαση προς την κορυφή του όρους Ζας, την υψηλότερη κορυφή των Κυκλάδων με υψόμετρο 1004μ., περνάει από το παλιό μονοπάτι που ξεκινάει από την Αγία Μαρίνα στο Δανακό. Στη διαδρομή συναντάμε την αρχαία επιγραφή λαξευμένη στο βράχο «Όρος Διός Μηλωσίου», που σημαίνει «Το βουνό του Δία (Ζα), προστάτη των προβάτων». Από την κορυφή θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και στα γύρω νησιά.

Εκτιμώμενος χρόνος ανάβασης: 1,5-2 ώρες

Εκτιμώμενος χρόνος κατάβασης: 1-1,5 ώρα

13:30 Επιστροφή στη Χώρα

ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *